Самойленко, Юлія ОлександрівнаТрегуб, Віктор Григорович2016-12-262016-12-262016Самойленко, Ю. О. Логіко-лінгвістична модель процессу вирощування хлібопекарських дріжджів / Ю. О. Самойленко, В. Г. Трегуб // Енергетика і Автоматика. - 2016. — №3 (29) — С. 113-121.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24695Підвищення ефективності технологічного процесу вирощування хлібопекарських дріжджів вимагає застосування сучасної системи управління з використанням нечіткої логіки та нейронних мереж. Використання логіко-лінгвістичної моделі дозволяє отримувати нові знання про складний технологічний процес, виявляти причинно-наслідкові зв’язки між факторами, що діють на об’єкт управління. Improving the efficiency of the process of growing baker’s yeast requires the use of modern management system using fuzzy logic and neural networks. Using logical and linguistic model allows to obtain new knowledge about the complicated process, identify causal relationships between factors acting on the object management.otherнечітка логіканейронні мережілінгвістична апроксимаціягібридний методвирощування дріжджівfuzzy logicneural networkslinguistic approximationa hybrid method of growing yeastкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. ЛаданюкаЛогіко-лінгвістична модель процессу вирощування хлібопекарських дріжджівArticle