Потенціометричне визначення Са2+ в молоці - Сокол, Єва Віталіївна; Квітковська, Надія Петрівна (My University, 2023)
В тезах проаналізовано інформацію навчальних, наукових, довідкових джерел, а також різних інтернет-ресурсів щодо солей Кальцію в молоці та їх визначення методом прямої потенціометрії за допомогою іон-селективних електродів. Головною перевагою методу прямої потенціометрії з використанням Са-ІСЕ є його зручність, портативність, простота та експресність: тривалість аналізу визначається часом пробопідготовки, оскільки час самого вимірювання займає не більше 1-2 хв.
Keywords: кафедра харчової хімії; якість; молоко; хімічний аналіз; харчові продукти; quality; chemical analysis; food; milk