Комбінований антибактеріальний вплив ібупрофену в суміші з біоактивними білковими фрагментами молозива корів - Моцар, Анна В.; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна (My University, 2020)
Неконтрольоване використання антибіотиків, нераціональний їх підбір та недотримання терапевтичних доз сприяє розвитку антибіотикорезистентності. Сьогодні продовжується пошук речовин природного походження, які здатні проявляти антимікробну активність і посилювати дію лікарських засобів.

Uncontrolled use of antibiotics, their irrational selection and non-compliance with therapeutic doses contribute to the development of antibiotic resistance. Today, the search for substances of natural origin, which are able to show antimicrobial activity and strengthened the effect of medicines, continues.
Keywords: кафедра біотехнології і мікробіології; ібупрофен; молозиво; антибактеріальна властивість; ibuprofen; colostrum; antibacterial effect