Спосіб одержання пісочного напівфабрикату (Деклараційний патент на винахід № 36480) - Сафонова, Ольга Миколаївна; Камбулова, Юлія Вікторівна; Перцевой, Федір Всеволодович; Богомолов, Олексій Васильович; Савгіра, Юрій Олексійович; Тіщенко, Леонід Миколаєвич; Полевич, Віталій Вадимович; Гарнцарек, Барбара Чеславівна (My University, 2001)
Спосіб одержання пісочного напівфабрикату, який включає процес приготування цукрово- масляної маси, заміс тіста та випікання, який відрізняється тим, що на етапі одержання збитої цукрово-масляної маси додають покращувачі структури добавки – 0,3-0,7 % дифосфату натрію і 0,3-0,8 % гліцерину, а як борошняна сировина використовується цільнозмелене (або обойного помелу) борошно зерна ячменю. The method for producing semi-finished sand, which process comprises preparing an oil-sugar mass kneading and baking, characterized in that at the stage of knocked sugar mass is added oil-structure improvers additives – 0,3-0,7 % Sodium diphosphate and 0,3-0,8 % glycerol, and as a raw material used wholegrain flour barley flour.
Keywords: цукрова маса; масляна маса; тісто; випікання; дифосфат натрію; гліцерин; sugar supply; oil supply; dough; baking; sodium diphosphate; glycerol; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів