Спосіб гідролізу сироваткових білків (Патент України на винахід № 125945) - Синенко, Тетяна Павлівна; Фролова, Наталія Епінетівна (My University, 2022)
Винахід стосується способу гідролізу сироваткових білків молока, що включає гідроліз сироваткових білків молочної сироватки ферментним препаратом, причому використовують водний розчин білкового субстрату концентрацією 20±0,1 % із концентрату сироваткового білка молочної сироватки із вмістом білка не менше 80 %, ферментативний гідроліз проводять за допомогою ферментного препарату "Протолад" концентрацією 5±0,1 % від маси білка за температури 55±5 °C, рН 8,0±0,1 протягом 90 хв та інактивують фермент за температури 90±2 °C з подальшим охолодженням до температури 4±2 °C

The invention relates to a method of hydrolysis of whey milk proteins, which includes hydrolysis of whey milk proteins whey with an enzyme preparation, and an aqueous solution of a protein substrate with a concentration of 20±0.1% from a whey protein concentrate of milk whey with a protein content of at least 80%б is used, the enzymatic hydrolysis is conducted by using “Protolad” enzyme preparation with a concentration of 5±0.1% of the protein mass at a temperature of 55±5 °C, pH 8.0±0.1 for 90 min and inactivate the enzyme at a temperature of 90±2 °C with subsequent cooling to a temperature of 4 ±2 °C.
Keywords: сироваткові білки; ферментативний гідроліз; інактивація; serum proteins; enzymatic hydrolysis; inactivation; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції