Синенко, Тетяна ПавлівнаФролова, Наталія Епінетівна2024-11-082024-11-082022Патент України на винахід № 125945, МПК А23L 33/18 (2016.01), A23J3/34 (2006.01), A23J 3/08 (2006.01). Спосіб гідролізу сироваткових білків / Синенко Т. П., Фролова Н. Е. ; володілець Синенко Тетяна Павлівна. – № а202003737 ; заявл. 22.06.2020 ; опубл. 13.07.2022, Бюл. № 28.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45525Винахід стосується способу гідролізу сироваткових білків молока, що включає гідроліз сироваткових білків молочної сироватки ферментним препаратом, причому використовують водний розчин білкового субстрату концентрацією 20±0,1 % із концентрату сироваткового білка молочної сироватки із вмістом білка не менше 80 %, ферментативний гідроліз проводять за допомогою ферментного препарату "Протолад" концентрацією 5±0,1 % від маси білка за температури 55±5 °C, рН 8,0±0,1 протягом 90 хв та інактивують фермент за температури 90±2 °C з подальшим охолодженням до температури 4±2 °CThe invention relates to a method of hydrolysis of whey milk proteins, which includes hydrolysis of whey milk proteins whey with an enzyme preparation, and an aqueous solution of a protein substrate with a concentration of 20±0.1% from a whey protein concentrate of milk whey with a protein content of at least 80%б is used, the enzymatic hydrolysis is conducted by using “Protolad” enzyme preparation with a concentration of 5±0.1% of the protein mass at a temperature of 55±5 °C, pH 8.0±0.1 for 90 min and inactivate the enzyme at a temperature of 90±2 °C with subsequent cooling to a temperature of 4 ±2 °C.ukсироваткові білкиферментативний гідролізінактиваціяserum proteinsenzymatic hydrolysisinactivationкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїСпосіб гідролізу сироваткових білків (Патент України на винахід № 125945)Patenthttps://orcid.org/0000-0001-9661-1540