Бісквіти з застосуванням лактитолу, ізомальтитолу та морквяного соку - Дорохович, Вікторія Віталіївна (My University, 2020)
Досліджено вплив морквяного соку та цукрозамінників на піноутворення. Встановлено, що ізомальтитол та лактитол зменшують піноутворюючу здатність суміші яєчний жовток-морквяний сік. Розраховано, що 100 г бісквіту забезпечує 23,5% добової потреби вітаміну А. It is researched the effect of carrot juice and sugar substitutes on foaming. It is established that isomaltitol and lactitol reduce the foaming ability of the mix of egg yolk and carrot juice. It is calculated that 100 g of sponge cake provides 23.5% of the daily requirement of vitamin A.
Keywords: цукровий діабет; лактитол; ізомальтитол; бісквіт; морквяний сік; бета-каротин; вітамін А; піноутворення; diabetes; lactitol; isomaltitol; sponge cake; carrot juice; carotene; vitamin A; foaming; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів