Дослідження кінетика регідратації деяких плодів і овочів - Цьомка, Юлія Олександрівна; Омельченко, Ганна Миколаївна; Шутюк, Віталій Володимирович (My University, 2015)
Автори проводили досліди з визначення кінетики оводнення попередньо висушених картоплі, грибів, гарбузів, яблук і моркви Результати досліджень поглинання води під час регідратації рослинної сировини свідчать, що залежність зміни вологовмісту від температури можна описати кінетичною моделлю першого порядку. The authors conducted experiments to determine the kinetics ovodnennya pre-dried potatoes, mushrooms, pumpkins, apples and carrots research results absorption of water during rehydration plant materials show that the dependence of moisture on temperature can be described by a kinetic model first order.
Keywords: кінетика; регідратація; рослинна сировина; вологоутримувальна здатність; kinetics; rehydration; vegetable feedstock; moisture-retaining power; кафедра технології консервування