Носенко, Тамара ТихонівнаМихальчук, Дарина МиколаївнаКот, Тетяна ОлександрівнаКіщенко, Володимир Анатолійович2014-06-192014-06-192013Використання мікрохвильової обробки в технології переробки насіння ріпаку / Т. Т. Носенко, Д. М. Михальчук, Т. О. Кот, В. А. Кіщенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 50. - С. 124-128.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15345Метою даної роботи було дослідити вплив попередньої мікрохвильової обробки насіння ріпаку на вміст глюкозинолатів, кількісний вихід олії, вміст пероксидів, жирно-кислотний склад. В процесі досліджень використовували мікрохвильову обробку насіння ріпаку потужністю НВЧ-поля 100-300 Вт. Олію вилучали методом пресування на лабораторному пресі, вміст глюкозинолатів визначали методом глюкотесту, пероксидне число – йодометричним методом, жирно-кислотний склад олії - методом газорідинної хроматографії. В роботі показана можливість використання мікрохвильової обробки насіння ріпаку для зменшення вмісту глюкозинолатів в насінні та продуктах його переробки. The aim of this work was to investigate the effect of microwave pre-treatment of rapeseed content of glucosinolates, a quantitative yield of oil, the peroxide, fatty acid composition. In the research process by microwave processing rapeseed power microwave field of 100-300 watts. Oil extracted by pressing on a laboratory press, glucosinolates content was determined by glyukotesta, peroxide value - iodometric method, the fatty acid composition of oil - by gas-liquid chromatography. In the robot the possibility of using microwave processing of rapeseed to reduce the content of glucosinolates in seeds and products of their processing.uk-UKнасіння ріпакумікрохвильова обробкавихід оліїглюкозинолатижирно-кислотний складrape seedmicrowave treatmentoil yieldglucosinolatefatty acid compositionкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівВикористання мікрохвильової обробки в технології переробки насіння ріпакуArticle