Комплекси тризарядних катіонів металів з краун-етерами та їх екстракція органічними розчинниками - Кроніковський, Олег Ігоревич; Стаднічук, Наталія Олександрівна (My University, 2022)
Методом зміщення рівноваги визначено склад екстрагованих комплексів. Виходячи із даних методу зміщення рівноваги, нами розраховані концентраційні та термодинамічні константи екстракції комплексів РЗЕ і Вісмуту з краун-етерами та трихлорацетат-йоном. Встановлені кореляційні залежності між екстракційними властивостями краун-етерів та рядом параметрів, що впливають на процес екстракції.

Методом зміщення рівноваги визначено склад екстрагованих комплексів. Виходячи із даних методу зміни рівноваги, нами розраховані концентраційні та термодинамічні константи екстракції комплексів РЗЕ і Вісмуту з краун-етерами та трихлорацетат-йоном. Встановлені кореляційні залежності між екстракційними властивостями краун-етерів та поруч параметрів, які впливають на процес екстракції.
Keywords: кафедра харчової хімії; краун-етери; екстракція; метали; комплексоутворення; crownethers; extraction; metals; complexation