Кластери як сучасна форма квазіінтеграції на мезорівні - Ємцев, Віктор Іванович (My University, 2012)
Досліджено сутність, категоріальний апарат, структуру й типи територіального кластера. Розглянуто доцільність, переваги й теоретичні аспекти його формування й проблеми функціонування існуючих кластерів в Україні. The essence and category set of territorial cluster structure and types are investigated. The suitability, advantages and theoretical aspects of its forming were considered and the creation stages together with problems of existing clusters functioning in Ukraine were defined.
Keywords: територіальний кластер; конкурентоспроможність; квазіінтеграція; territorial cluster; competitiveness; kvaziintehratsiya; кафедра економіки праці та менеджменту