Людиномірність як система координат духовних формоутворень - Бабушка, Лариса Дмитрівна (My University, 2011)
У дослідженні розглядається й аналізується проблема розробки філософії нового гуманізму, що передбачає нові варіанти осягнення природи й сутності людини. Вирішення даного питання полягає у філософському аспекті його осягнення. In this research are examined and analyzed problems of developing a new philosophy of humanism, which provides new ways of understanding the nature and essence of man. Addressing this issue is the philosophical aspect of his grasp.
Keywords: гуманізм; людиномірність; самоусвідомлення; гуманизм; humanism; human-measure; self-consciousness; кафедра гуманітарних дисциплін