Шутюк, Віталій ВолодимировичБендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаБессараб, Олександр Семенович2015-04-142015-04-142015Шутюк, В. В. Дослідження кінетики осмотичного зневоднення гарбуза / В. В. Шутюк, О. В. Бендерська, О. С. Бессараб / Science and civilization – 2015 : materials of тне ХІ international scientific and practical conference.– Science and education LTD, 2015. – V. 22.– P. 74-76.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20164В роботі авторами розглянуто результати осмотичного зневоднення гарбуза при різних концентраціях розчину NaCl і сахарози. Наведено математичну модель дає можливість прогнозувати процеси масоперенесення при осмотичному зневодненні, а отже, може бути використана як корисний інструмент під час розроблення та контролю в промисловості. In this paper, the authors reviewed the results of osmotic dehydration of pumpkin at different concentrations of sucrose and NaCl solution. The mathematical model makes it possible to predict the mass transfer processes during osmotic dehydration and, therefore, can be used as a useful tool in the development and control in the industry.uk-UKкінетикаосмосзневодненнягарбузkineticsosmosisdehydrationpumpkinкафедра технології консервуванняДослідження кінетики осмотичного зневоднення гарбузаArticle