Костенко, Єлизавета ЄвгеніївнаБутенко, Олена Миколаївна2014-12-232014-12-232014Костенко, Є. Моніторинг нітратів у плодоовочевій продукції / Єлизавета Костенко, Олена Бутенко // Актуальні проблеми хімії та хімічної технології : всеукраїнська науково-практична конференція, 20–21 листопада 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 126.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19297Відомо, що 70-80% добової норми нітратів потрапляє в організм людини саме з овочевою продукцією. Незначні кількості нітратів потрапляють з фруктами, ягодами, молочними та м'ясними продуктами. Тому метою дослідження було визначення, аналіз та оцінка вмісту нітратів у рослинній продукції різних областей України. We know that 70-80% of the daily requirement of nitrate ingested it with vegetable products. Minor amounts of nitrates come from fruits, berries, dairy and meat products. The purpose of the study was to determine, analysis and evaluation of nitrate in vegetable products from different regions of Ukraine.uk-UKмоніторингнітратиплодоовочева продукціяmonitoringnitratesvegetable productsкафедра харчової хіміїМоніторинг нітратів у плодоовочевій продукціїOther