Москаленко (Римаренко), Вікторія Олександрівна2021-11-042021-11-042020Москаленко, В. Формування моделі крос-культурного управління на підприємстві (на приклад підприємств харчової промисловості України) / В. Москаленко // Вчені записки ТНУ імені В.І. Вернадського : науковий журнал. – 2020. – Т. 31 (70), № 2. – Ч. 2. – С. 1–6.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/36603Стаття є дослідженням рівня готовності працівників підприємств харчової промисловості України до крос-культурного різноманіття. Представлено основні підходи до визначення поняття «крос-культурний менеджмент». Розкрито питання актуальності крос-культурного менеджменту на підприємствах харчової галузі. Запропоновано підходи до формування основних аспектів та складників системи управління підприємством у контексті крос-культурного підходу. Розглянуто основні завдання, які вирішує крос-культурний менеджмент для розвитку підприємства в сучасних економічних умовах. Ураховуючи результати культурного інтелекту за методикою К. Ерлі і С. Анга та визначених рівнів індексу толерантності, сформовано модель крос-культурного управління та на прикладі підприємств харчової промисловості. Розглянуто напрями адаптації персоналу підприємства до крос-культурних змін.otherструктуракрос-культурне управлінняпроцесмодельstructurecross-cultural managementprocessmodelхарчова промисловістькультурний інтелектіндекс толерантностікафедра економіки праці та менеджментуФормування моделі крос-культурного управління на підприємстві (на приклад підприємств харчової промисловості України)Article