Формування моделі крос-культурного управління на підприємстві (на приклад підприємств харчової промисловості України) - Москаленко (Римаренко), Вікторія Олександрівна (My University, 2020)
Стаття є дослідженням рівня готовності працівників підприємств харчової промисловості України до крос-культурного різноманіття. Представлено основні підходи до визначення поняття «крос-культурний менеджмент». Розкрито питання актуальності крос-культурного менеджменту на підприємствах харчової галузі. Запропоновано підходи до формування основних аспектів та складників системи управління підприємством у контексті крос-культурного підходу. Розглянуто основні завдання, які вирішує крос-культурний менеджмент для розвитку підприємства в сучасних економічних умовах. Ураховуючи результати культурного інтелекту за методикою К. Ерлі і С. Анга та визначених рівнів індексу толерантності, сформовано модель крос-культурного управління та на прикладі підприємств харчової промисловості. Розглянуто напрями адаптації персоналу підприємства до крос-культурних змін.
Keywords: структура; крос-культурне управління; процес; модель; structure; cross-cultural management; process; model; харчова промисловість; культурний інтелект; індекс толерантності; кафедра економіки праці та менеджменту