Основні тенденції та стратегічні пріоритети розвитку світового ринку олії - Страшинська, Лариса Володимирівна (My University, 2007)
У статті проаналізовано сучасний стан світового ринку олії відповідно до особливостей його розвитку, узагальнено основні тенденції функціонування олієжирових підприємств в умовах посилення конкуренції, дано оцінку основним важелям впливу на кон’юнктуру світового ринку олії, визначено стратегічні пріоритети перспективного розвитку відповідного ринку в сучасних умовах. The article analyzes the current state of world oil market in accordance to the characteristics of its development, summarized the main functioning trends of enterprises in the oil and fat industry under conditions of increased competition, assessed the main leverage on the situation on the world oil market, identified strategic priorities of future development of the relevant market in the present conditions.
Keywords: рівень споживання; посилення конкуренції; світовий ринок олії; еластичність попиту; олієжирова продукція; the level of consumption; increasing competition; world oil market; the elasticity of demand; oil and fat products; кафедра маркетингу