Гащук, Олександра ІзидорівнаМоскалюк, Оксана ЄвгеніївнаСімонова, Ірина Іллівна2020-07-012020-07-012020Гащук, О. І. Розроблення рецептур м'ясних продуктів для дитячого харчування лікувально-профілактичної дії / О. І. Гащук, О. Є. Москалюк, І. І. Сімонова // Topical issues of the development of modern science : abstracts of the 10th International scientific and practical conference, June 4-6, 2020. - Sofia, Bulgaria : Publishing House “ACCENT”, 2020. - P. 214-223.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31735Представлено дослідження розроблених рецептур сосисок, проведені визначення основних функціонально-технологічних показників м'ясних систем: визначення вологозв’язуючої здатності, стійкості емульсії та вологоутримуючої здатності готових виробів. При розробленні рецептури сосисок спеціального призначення обрано м'ясо індиків, яке відрізняється ніжною консистенцією, соковитістю, ароматом і високими смаковими якостями. Використовували білки тваринного походження. Білкові препарати тваринного походження отримують на основі білків плазми крові, гідролізованої колагенвмісної сировини, молока, а також їх комбінації. The material presents a study of the developed recipes for sausages, determined the main functional and technological indicators of meat systems: determination of moisture-binding capacity, emulsion stability and moisture-holding capacity of finished products.When developing the recipe for special-purpose sausages, turkey meat was selected, which has a tender texture, juiciness, aroma and high taste. Used proteins of animal origin. Protein preparations of animal origin are obtained on the basis of blood plasma proteins, hydrolyzed collagen-containing raw materials, milk, as well as their combinations.сосискидитяче харчуваннябілково-жирова емульсіяsausagesbaby foodprotein-fat emulsionкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівРозроблення рецептур м'ясних продуктів для дитячого харчування лікувально-профілактичної діїThesis