Синергетичний підхід до інтелектуального керування технологічними комплексами - Кишенько, Василь Дмитрович (My University, 2015)
Синергетична постановка керування, на відміну від відомих абстрактно-математичних формулювань, виділяється виділеним фізичним (хімічним, біологічним) змістом процесів керування. Це дозволяє зробити значний крок у вирішенні проблеми синтезу об'єктивних законів керування, які формують внутрішні кооперативні взаємодії між процесами в динамічних об'єктах відповідної природи. Synergetic management statement, unlike the well-known abstract mathematical formulations allocated a dedicated physical (chemical, biological) content management processes. This makes a significant step in addressing the problem of synthesis of objective control laws that form the cooperative interaction between the internal processes in dynamic objects corresponding nature.
Keywords: кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка; інтелектуальне керування; технологічні комплекси; синергетичний підхід; intelligent control; technological complexes; synergetic approach