Фруктовий напій (Патент на винахід № 71381) - Косоголова, Людмила Олексіївна; Безусов, Анатолій Тимофійович; Малежик, Іван Федорович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна (My University, 2004)
Фруктовий напій, який містить яблучний сік, цукровий сироп, ароматизатор, харчовий барвник червоний, лимонну кислоту та воду, згідно винаходу, додатково вводиться кориця, яблучний сік використовують з м’якоттю та як барвник використовують тонкодиспергований порошок з моркви з наступним рецептурним співвідношенням у мас.%: сік яблучний з м’якоттю 60,0–70,0; тонкодиспергований порошок з моркви 1,0–2,0; кориця 0,05–0,1; цукор 0,5–1,0; лимонна кислота 0,05–0,08; вода - решта. Fruit beverage that contains apple juice, sugar syrup, flavoring, food coloring red, citric acid and water, according to the invention additionally introduced cinnamon, apple juice with pulp and used as a dye used tonkodysperhovanyy carrot powder, followed by prescription ratio in the mass .%: apple juice with pulp 60,0-70,0; finely divided powder with 1,0-2,0 carrots, cinnamon, 0,05-0,1; 0,5-1,.0 sugar, citric acid 0,05-0 08, and water - other.
Keywords: лимона кислота; кориця; напій фруктовий; яблучний сік; цукровий сироп; тонкодиспергований порошок з моркви; lemon acid; cinnamon; fruit beverage; cider sugar syrup; finely divided powder of carrots; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв