Спосіб монтажу термокомпенсатора температурного подовження проводів ліній електропередавання (Патент на корисну модель № 155976) - Шестеренко, Володимир Євгенович; Романюк, Володимир Тарасович (My University, 2024)
Заявлений спосіб монтажу термокомпенсатора температурного подовження проводів ліній електропередавання включає перерозподіл струму між проводом та термокомпенсатором. На проводі лінії в зоні термокомпенсатора монтують кільця з магнітном'якого композиту.

The proposed mounting method of a power line wires' thermal elongation thermal compensator considers current redistribution between the wire and the thermal compensator. Soft magnetic composite rings are mounted on the wire in the thermal compensator's zone.
Keywords: термокомпенсатор; повітряна лінія електропередавання; провід; температурне видовження; сплав з ефектом пам'яті форми; магнітном'який композит; thermal compensator; overhead power line; wire; temperature elongation; shape memory alloy; soft magnetic composite; кафедра електропостачання і енергоменеджменту