Спосіб виробництва сухого розчинного напою на основі солоду (Патент на корисну модель № 148754) - Іванов, Євгеній Ігорович; Шутюк, Віталій Володимирович; Кушнір, Олена Володимирівна (My University, 2021)
Спосіб виробництва сухого розчинного напою на основі солоду, що включає обсмажування зернової сировини та цикорію з подальшим швидким охолодженням, екстрагування напівпродуктів в протитечійному режимі, фільтрацію, концентрування екстрактів та висушування суміші, який відрізняється тим, що як зернову сировину використовують ячмінний солод, обсмажування солоду проводять за температури 160…170 °C протягом 20…25 хв., екстрагування - за температури 45…80 °C і нормального тиску до вмісту сухих речовин 30…35 %.
Keywords: сухий розчинний напій; солод; обсмажування; екстрагування; концентрування; цикорій; кафедра технології консервування; кафедра технології цукру і підготовки води; dry instant drink; malt; extraction; concentration