Іванов, Євгеній ІгоровичШутюк, Віталій ВолодимировичКушнір, Олена Володимирівна2021-12-012021-12-012021Патент на корисну модель № 148754 UA, МПК A23F 5/44 (2006.01) Спосіб виробництва сухого розчинного напою на основі солоду / Іванов Є.І., Шутюк В.В., Кушнір О.В.; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 202101416; заявл. 19.03.2021 ; опубл. 15.09.2021, Бюл. № 37, 2021 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/36664Спосіб виробництва сухого розчинного напою на основі солоду, що включає обсмажування зернової сировини та цикорію з подальшим швидким охолодженням, екстрагування напівпродуктів в протитечійному режимі, фільтрацію, концентрування екстрактів та висушування суміші, який відрізняється тим, що як зернову сировину використовують ячмінний солод, обсмажування солоду проводять за температури 160…170 °C протягом 20…25 хв., екстрагування - за температури 45…80 °C і нормального тиску до вмісту сухих речовин 30…35 %.otherсухий розчинний напійсолодобсмажуванняекстрагуванняконцентруванняцикорійкафедра технології консервуваннякафедра технології цукру і підготовки водиdry instant drinkmaltextractionconcentrationСпосіб виробництва сухого розчинного напою на основі солоду (Патент на корисну модель № 148754)Technical Report