Використання інформаційних технологій при розв’язанні задач оптимізації - Овчарук, Ірина Вікторівна; Овчарук, Володимир Олексійович (My University, 2010)
З метою удосконалення володіння таким програмним продуктом, як системи автоматизованих інженерних та економічних розрахунків Excel та MathCad наведено детальний розв’язок оптимізаційної задачі, як однієї з найважливіших та трудомістких в економічних обчисленнях. Дані розробка сприятиме більш якісній підготовці висококваліфікованих спеціалістів в економіці, маркетингу, менеджменті, обліку і аудиті.

With the purpose of improvement of study of such software products, as systems of the automated engineering’s and economic calculations of Excel and MathCAD are resulted the detailed decision of optimization task, as to one of major and labour intensive in economic calculations. This development will assist more high-quality preparation of highly skilled specialists in an economy, management, account and audit.
Keywords: оптимізація; Excel; MathCad; економічні розрахунки; optimization; Excel; MathCAD; economic calculations; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки