Мікробіологічний аналіз вершкових кремів пониженої жирності - Грегірчак, Наталія Миколаївна; Українець, Олена Олександрівна; Звягінцева-Семенець, Юлія Петрівна; Кобилінська, Олена Валеріївна; Камбулова, Юлія Вікторівна (My University, 2017)
У статті наведені результати мікробіологічного аналізу кремів для оздоблення тортів і тістечок із вершків коров’ячих жирністю 20 %. Встановлена мікробіологічна чистота кремів протягом 48 годин незалежно від температури, що перевищує норми стандарту в декілька разів. Це досягається завдяки введенню гідроколоїдів – альгінату натрію і j-карагенану, які здатні зв’язувати вільну воду, зменшуючи її активність. The results of microbiological analysis of creams for decorating cakes and pastries made from creamy cow fat 20% are presented in the article. The microbiological purity of the creams has been established for 48 hours irrespective of the temperature exceeding the standard several times. This is achieved by the introduction of hydrocolloids - sodium alginate and j-carrageenan, which are able to bind loose water, reducing its activity.
Keywords: вершковий крем низькокалорійний; мікробіологія вершкового крему; гідроколоїди; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; cream; microbiological analysis; hydrocolloids