Дослідження вмісту біологічно-активних сполук у пюре з плодів жимолості - Вайсеро, Ольга Олександрівна; Кохан, Олена Олександрівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Оболкіна, Віра Іллівна (My University, 2017)
Проведений аналіз хімічного складу пюре з плодів жимолості, який показав наявність великої кількості біологічно активних сполук, а саме біофлавоноїдів, пектинових речовин, харчових волокон, органічних кислот. Зроблено висновок, що за вмістом поживних речовин пюре з плодів жимолості можна рекомендувати для використання при створенні кондитерських виробів оздоровчого призначення.
Keywords: жимолость; біологічно-активні сполуки; пектинові речовини; харчові волокна; кондитерські вироби; honeysuckle; biologically active compounds; pectin substances; food fibers; confectionery; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів