Системний аналіз і оптимізація динамічних характеристик безклапанних дозаторів напірного типу - Гавва, Олександр Миколайович; Володін, Сергій Олексійович; Запорожець, Олександр Володимирович; Савчук, Олександр Сергійович (My University, 2025)
Ефективність сучасних пакувальних ліній значною мірою визначається точністю та стабільністю роботи дозувальних пристроїв. Безклапанні дозатори напірного типу забезпечують високу швидкодію та санітарну надійність, проте їх динамічні характеристики потребують системного аналізу. Оптимізація параметрів керування такими модулями є ключовою умовою підвищення продуктивності й технологічної гнучкості харчових виробництв. The efficiency of modern packaging lines is largely determined by the accuracy and stability of dosing devices. Valve-less pressure-type dispensers provide high speed and sanitary reliability, but their dynamic characteristics require systematic analysis. Optimizing the control parameters of such modules is a key condition for increasing the productivity and technological flexibility of food production.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; системний аналіз; безклапанні дозатори напірного типу; system analysis; optimization; valveless pressure-type dispensers; valveless pressure-type dispensers