Робастне керування лінійним об'єктом з запізнюванням - Гончаренко, Борис Миколайович (My University, 2016)
Розглянута задача синтезу робастної оптимальної системи, що знаходиться під впливом збурень невідомої природи, в умовах запізнювання при інтегрально-квадратичному критерії оптимальності, коли матриці є постійними. Тут Q і R – додатно визначені (n×n) – і (r×r) – матриці відповідно. Необхідно знайти керування із зворотним зв’язком, при якому замкнута система є асимптотично стійкою і критерій оптимальності приймає мінімальне значення. Це стаціонарна задача. The problem of optimal synthesis of robust system that is influenced by perturbations of unknown nature, in terms of delay in the integral-square optimality criteria when the matrix is constant. Here, Q and R–positively identified (n × n) – and (r × r) – Matrix respectively. Need to find a control loop in which the closed system is asymptotically stable and optimality criterion takes a minimum value. This fixed the problem.
Keywords: робастність; лінійність; динамічна система; запізнювання; robustness; linearity; dynamic system; delay; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка