Yehorov, AndriiSharan, LarysaSharan, Andrii2024-06-192024-06-192024Yehorov, A. Implementation of the production of craft soft drinks at the hospitality enterprise / A. Yehorov, L. Sharan, A. Sharan // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 3.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43524Квас – традиційний український напій, який відноситься до «здорових» напоїв і є улюбленим продуктом. Цей напій подобається споживачам різних вікових груп. Його традиційний рецепт включає різноманітні інгредієнти, але основними є вода, цукор і дріжджі, а також підсушений житній хліб тощо. Пропонуємо вдосконалити технологію приготування квасу з використанням етнічної та місцевої харчової сировини, а саме столового буряка та бузини. Тому, запровадивши в готелі власне виробництво крафтових безалкогольних напоїв, ми зможемо отримувати додатковий прибуток, продаючи продукцію через роздрібну мережу, співпрацюючи з іншими закладами гостинності та використовуючи її як сувенір чи комплімент від компаніїKvas – tradytsiynyy ukrayinsʹkyy napiy, yakyy vidnosytʹsya do «zdorovykh» napoyiv i ye ulyublenym produktom. Tsey napiy podobayetʹsya spozhyvacham riznykh vikovykh hrup. Tsey napiy pislya brodinnya i brodinnya pozytyvno vplyvaye na robotu orhaniv shlunkovo-kyshkovoho traktu, napovnyuyuchy yoho korysnymy mikroorhanizmamy. Yoho tradytsiynyy retsept vklyuchaye riznomanitni inhrediyenty, ale osnovnymy ye voda, tsukor i drizhdzhi, a takozh pidsushenyy zhytniy khlib toshcho. Proponuyemo vdoskonalyty tekhnolohiyu pryhotuvannya kvasu z vykorystannyam etnichnoyi ta mistsevoyi kharchovoyi syrovyny, a same stolovoho buryaka ta buzyny. Kvity Tomu, zaprovadyvshy v hoteli vlasne vyrobnytstvo kraftovykh bezalkoholʹnykh napoyiv, my zmozhemo otrymuvaty dodatkovyy prybutok, prodayuchy produktsiyu cherez rozdribnu merezhu, spivpratsyuyuchy z inshymy zakladamy hostynnosti ta vykorystovuyuchy yiyi yak suvenir chy kompliment vid kompaniyienкафедра готельно-ресторанної справикваскрафтове виробництвобузинанапійkvasscraft productionelderberrydrinkImplementation of the production of craft soft drinks at the hospitality enterpriseThesishttps://orcid.org/0009-0000-7140-5038https://orcid.org/0000-0001-6404-0907