Аналітичний аналіз напружено-деформівного стану в тілі з циліндричною тріщиною - Мартиненко, Михайло Антонович (My University, 2013)
В роботі знайдені аналітичні формули для полів напружень і переміщень в довільній точці пружного середовища з циліндричною тріщиною. Отримані вирази для знаходження коефіцієнтів інтенсивності напружень, а також проаналізовано локальне поле напружень і переміщень в околі тріщини. The paper found analytical formulas for the fields of stresses and displacements at an arbitrary point of an elastic medium with a cylindrical crack. The expressions for finding the stress intensity factors and analyzes the local field stresses and displacements in the vicinity of the crack.
Keywords: коефіцієнти інтенсивності напружень; локальне фізичне поле; intensity factors and stresses; local physical field; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.