Рева, Леонід ПавловичПетруша, Оксана ОлександрівнаВіслобоков, В. Ю.Титарчук, В. М.2013-01-162013-01-162011Удосконалення технології попередньої дефекації дифузійного соку для відокремлення осаду нецукрів до основної дефекації / Л. П. Рева, О. О. Петруша, В. Ю. Віслобоков, В. М. Титарчук // Цукор України. – 2011. - № 11. – С. 11-15.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5402В результаті повернення на прогресивну попередню дефекацію до дифузійного соку від 0 до 50 % пересатурованого переддефекованого соку різко підвищується швидкість осадження переддефекаційного осаду у декілька разів при збереженні якісних показників соків. Тому раціональною величиною рециркуляції до дифузійного соку персатурованого переддефекованого соку можна вважати 50 %, за якої підвищення швидкості осадження осаду надає можливість відокремлювати переддефекаційних осад до основної дефекації. Due to transfer to diffusion juice progressive preliming of precarbonated prelimed juice increases the rate of preliming sedimentation in several times. Rational value of precarbonated prelimed juice recycling estimates 50% to the diffusion juice ratio, where the increase of sedimentation rate provides for separation of the prelimed sediments prior to the combined liming.otherвідокремленняseparationшвидкість осадженняфільтраційний коефіцієнтпересатуруванняrate of sedimentationfiltration ratioprecarbonationкафедра експертизи харчових продуктівкафедра технології цукру і підготовки водиУдосконалення технології попередньої дефекації дифузійного соку для відокремлення осаду нецукрів до основної дефекаціїArticle