Спосіб виробництва картоплі, тушкованої з грибами (Патент на корисну модель № 104273) - Бандуренко, Галина Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Писарєв, Максим Григорович; Карпік, Лариса (My University, 2016)
Спосіб виробництва картоплі, тушкованої з грибами, включає підготовку сировини, змішування картоплі, грибів, моркви, цибулі, томатного пюре, рослинної олії, солі, цукру, борошна, перцю, підігрівання суміші, фасування, закупорювання, стерилізацію та охолодження. При цьому підготовлені овочі бланшують у розчині натрієвої солі аскорбінової кислоти концентрацією 0,01-0,05 % при температурі 85-100 °C протягом 1-7 хвилин, сушать до вмісту сухих речовин 40-60 %, після чого отримані напівфабрикати направляють на змішування. The method of production of potatoes, stewed with mushrooms, includes training materials, mixing potatoes, mushrooms, carrots, onion, tomato puree, vegetable oil, salt, sugar, flour, pepper, heating the mixture, filling, sealing, sterilization and cooling. This blanshuyut prepared vegetables in a solution of sodium salt of ascorbic acid concentration 0,01-0,05% at 85-100 ° C for 1-7 minutes, until dry solids content of 40-60%, then got sent to the mixing semi.
Keywords: картопля; гриби; сушіння; аскорбінова кислота; potatoes; mushrooms; drying; ascorbic acid; кафедра технології консервування