Спосіб очищення дифузійного соку (Деклараційний патент на винахід № 46398 A) - Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Навроцький, Юрій Борисович; Чагайда, Андрій Олегович (My University, 2002)
Спосіб очищення дифузійного соку, який передбачає попередню дефекацію гідроксидом кальцію, введення додаткового коагулянта, основну дефекацію гідроксидом кальцію, першу сатурацію, фільтрування, другу сатурацію та фільтрування, який відрізняється тим, що як коагулянт використовують дигідрооксосульфат алюмінію у кількості 0,04...0,06 % до маси соку. Method of purification of diffusion juice provides for first defecation by calcium hydroxide, introduction of additional coagulant, main defecation by calcium hydroxide, first saturation, filtering, second saturation and filtering. As coagulant aluminum carbonate is used.
Keywords: дифузійний сік; diffusion juice; дефекація; defecation; сатурація; saturation; коагулянт; coagulant; кафедра готельно-ресторанної справи; кафедра технології цукру і підготовки води