Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаРомоданова, Валентина ОлександрівнаШурчкова, Юлія Олександрівна2013-05-142013-05-142003Кочубей-Литвиненко, О. В. Вплив вакуумної гомогенізації на стабільність жирової фази молока / О. В. Кочубей-Литвиненко, Ю. О. Шурчкова // Харчова промисловість. - № 2 – 2003. – С. 64-65.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7768Вивчено вплив вакуумної гомогенізації на стабільність жирової фази молока. Встановлено, що новий вид гомогенізації у 1,5... З рази зменшує кількість дестабілізованого жиру в обробленому молоці, запобігає утворенню асоціатів жирових кульок. Обґрунтовано стабільність сформованих адсорбційних оболонок. На підставі отриманих даних доведено можливість уповільнення процесу відстоювання жиру в готовій продукції завдяки використанню вакуумної гомогенізації. The impact of a vacuum homogenization on the stability of the milk fat phase was studied. It was determined that new way of homogenization decreases the quantity of a destabilized fat in the processed milk in 1.5…3 times and prevents formation of fat globules associates. A stability of the formed adsorption layers was substantiated. Based on the obtained data one proved that the process of fat settling in finished goods could be inhibited as a result of vacuum homogenization application.otherвакуумна гомогенізаціядестабілізований жиржирові кулькискупченняасоціатадсорбційна оболонкавідстоювання жируvacuum homogenizitiondestabilized fatfat globulesclustersassociateadsorption layersedimentation fatкафедра технології молока і молочних продуктівВплив вакуумної гомогенізації на стабільність жирової фази молокаArticle