Наукові основи розроблення оздоровчих продуктів на основі мінералізованої зернової сировини - Сімахіна, Галина Олександрівна; Штанько, Олег Анатолійович; Островська, А. О.; Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна (My University, 2005)
Робота присвячена з'ясуванню можливостей максимального накопичення в рослинах мінеральних сполук у процесі пророщування. Встановлено, що в процесі пророщування зерна відбувається біотрансформація мінеральних елементів живильного середовища з неорганічної форми в органічну. Висока біодоступність та мінімальна токсичність отриманих органічних форм мінеральних елементів визначають доцільність та перспективність широкого використання пророщеного таким чином зерна у складі біологічно активних добавок до їжі та спеціальних продуктів профілактичного призначення.

The work is devoted to the possibilities of maximum accumulation in plants mineral compounds during germination. Found that in the process of sprouting grain is biotransformation of mineral nutrient elements in inorganic forms in organic. High bioavailability and minimal toxicity derived organic forms of mineral elements determine the feasibility and promise widespread use sprouted grain so as part of biologically active food additives and special products prophylactic.
Keywords: зернова сировина; мінеральні елементи; біотрансформація; біодоступність; оздоровчі продукти; grain raw materials; mineral elements; biotransformation; bioavailability; wellness products; кафедра технології оздоровчих продуктів