Рудніцька, Рита ВолодимирівнаТюха, Ірина Володимирівна2014-03-252014-03-252013Рудніцька, Р. В. Вибір оптимальної форми розрахунків в управлінні зовнішньоекономічною діяльністю підприємств харчової промисловості / Р. В. Рудніцька, І. В. Тюха // Ефективна економіка :[Електронний ресурс]. – 2013. – № 6.– Режим доступу до журналу: https://www.economy.nayka.com.uahttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13452У статті розглянуто основні документарні форми міжнародних розрахунків, їх переваги та недоліки. Проаналізовано фактори, що впливають на вибір форми міжнародних розрахунків. За проведеними дослідженнями встановлено, що оптимальною формою розрахунків для підприємств харчової промисловості є документарне інкасо. This article considered the main documentary forms of international payments, their advantages and disadvantages. Analyzes the factors influencing the choice of form of international payments. According to studies found that the optimal form of payments for the food industry enterprises is a documentary collection.otherміжнародні розрахункибанківський переказакредитивінкасорозрахунки за відкритим рахункомinternational accountsbank transferletter of creditcollectionpayment on open accountкафедра економіки праці та менеджментуВибір оптимальної форми розрахунків в управлінні зовнішньоекономічною діяльністю підприємств харчової промисловостіArticle