Вплив рослинних наповнювачів та цукрозамінників на якість молочних десертів - Гребельник, Оксана Петрівна; Гуць, Віктор Степанович; Скорченко, Тетяна Анатоліївна (My University, 2003)
Визначено залежність між вмістом рослинних наповнювачів та цукрозамінників та структурно-механічними властивостями молочних десертів. Досліджено показники пінозбитості, піностійкості, вологоутримуючу здатність та органолептичні показники сухих десертних сумішей, які використовуються у технології розроблених молочних коктейлів.

It was detected the dependence between the content of fillers, sweeteners and structural, mechanical properties of dairy desserts. Investigated such parameters as a pen, the pen stability, moisture capacity and organoleptic of dry dessert mixes, which are used in the developed technologies of milkshakes.
Keywords: десерт; коктейль; сухі десертні суміші; структурно-механічні показники; пудинг; dessert; cocktail; dry dessert mixes; puddings; structural and mechanical performance; кафедра екології та екоменеджменту; кафедра економіки праці та менеджменту