Удосконалення технології кондиціювання води для виготовлення безалкогольних напоїв - Ліщук, Андрій Олександрович; Чернова, Наталія Миколаївна (My University, 2021)
Запропоновано зміни конструкції фільтра іонообмінного очищення води на систему з протитиском UPCORE у відділенні водопідготовки для покращення якості води для виготовлення безалкогольних напоїв. Проведено експериментальні дослідження щодо пом’якшення природної води з бювету при попередньому коригуванні її складу в область жорстких значень з використанням катіонообмінника Dowex HCR-S/S у натрієвій формі.
Keywords: кафедра технології цукру і підготовки води; безалкогольні напої; водопідготовка; знесолення води; загальна жорсткість води; soft drinks; water treatment; UPCORE; water desalination; Dowex HCR-S/S; total water hardness