Збагачення хліба для хворих на цукровий діабет мінеральними речовинами - Шевченко, Анастасія Олександрівна; Дробот, Віра Іванівна (My University, 2016)
Світовою науковою спільнотою визнано, що сучасний раціон харчування не забезпечує організм людини достатньою кількістю мінеральних речовин, що призводить до розвитку захворювань, серед яких - цукровий діабет. Це спонукає збагачувати продукти, і в першу чергу хліб, як продукт повсякденного вживання, цими речовинами.
Keywords: кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; збагачення хліба; мінеральні речовини; цукровий діабет; обогащение хлеба; минеральные вещества; сахарный диабет; enrichment of bread; mineral substances; diabetes