Шевченко, Анастасія ОлександрівнаДробот, Віра Іванівна2016-10-122016-10-122016Шевченко, А. О. Збагачення хліба для хворих на цукровий діабет мінеральними речовинами / А. О. Шевченко, В. І. Дробот // Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 82 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 13–14 квітня 2016 р. – К.: НУХТ, 2016. – Ч. 1. – С. 132.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24412Світовою науковою спільнотою визнано, що сучасний раціон харчування не забезпечує організм людини достатньою кількістю мінеральних речовин, що призводить до розвитку захворювань, серед яких - цукровий діабет. Це спонукає збагачувати продукти, і в першу чергу хліб, як продукт повсякденного вживання, цими речовинами.uk-UKкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівзбагачення хлібамінеральні речовиницукровий діабетобогащение хлебаминеральные веществасахарный диабетenrichment of breadmineral substancesdiabetesЗбагачення хліба для хворих на цукровий діабет мінеральними речовинамиThesis