Спосіб виробництва сироваткового напою «Квасний» (Патент на винахід № 102174) - Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна (My University, 2013)
Спосіб виробництва сироваткового напою, який включає запарювання солоду, розмішування, охолодження з періодичним перемішуванням, очищення від осаду, внесення закваски, розмішування, бродіння, охолоджування, відстоювання та фасування, який відрізняється тим, що перед охолодженням складають суміш з сухих солоду та молочної сироватки в співвідношенні 1 : (2,1-2,5) в кількості 8-10 % від загальної маси напою, потім проводять відновлення водою при 35…45 °С з підвищенням температури до 75...80 °С. Method of whey drink that includes brew malt, stirring, cooling with periodic mixing, removal of sediment, making yeast, mixing, fermentation, cooling, settling and packing, wherein before cooling are a mixture of malt and dried whey in ratio of 1: (2,1-2,5) in the amount of 8.10% of the total weight of the drink, then spend restoring water at 35 ... 45 ° C with increasing temperature up to 75 ... 80 ° C
Keywords: сироватка; whey; напій; beverage; кафедра технології молока і молочних продуктів