Грек, Олена ВікторівнаКрасуля, Олена Олександрівна2013-09-172013-09-172013Патент 102174 UA, МПК А 23 С 21/00 Спосіб виробництва сироваткового напою «Квасний» / Грек О. В., Красуля О. О. ; заявник - патентовласник Національний університет харчових технологій. — № u 2012 03489 ; заявл. 23.03.2012 ; опубл. 10.06.2013, Бюл. № 11, 2013 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9712Спосіб виробництва сироваткового напою, який включає запарювання солоду, розмішування, охолодження з періодичним перемішуванням, очищення від осаду, внесення закваски, розмішування, бродіння, охолоджування, відстоювання та фасування, який відрізняється тим, що перед охолодженням складають суміш з сухих солоду та молочної сироватки в співвідношенні 1 : (2,1-2,5) в кількості 8-10 % від загальної маси напою, потім проводять відновлення водою при 35…45 °С з підвищенням температури до 75...80 °С. Method of whey drink that includes brew malt, stirring, cooling with periodic mixing, removal of sediment, making yeast, mixing, fermentation, cooling, settling and packing, wherein before cooling are a mixture of malt and dried whey in ratio of 1: (2,1-2,5) in the amount of 8.10% of the total weight of the drink, then spend restoring water at 35 ... 45 ° C with increasing temperature up to 75 ... 80 ° Cotherсироваткаwheyнапійbeverageкафедра технології молока і молочних продуктівСпосіб виробництва сироваткового напою «Квасний» (Патент на винахід № 102174)Other