Оптимізація навчання LSTM-мереж для прогнозування сонячної генерації з використанням баєсівського підходу - Зінькевич, Петро Олексійович; Балюта, Сергій Миколайович; Жуков, Денис Юрійович; Корнієнко, Владислав Ігорович; Куєвда, Юлія Валеріївна (My University, 2025)
Розроблено методологію навчання глибоких нейронних мереж на основі LSTM-моделей з використанням баєсівської оптимізації. В рамках дослідження було проведено оптимізацію параметрів навчання LSTM-мережі для задачі короткострокового прогнозування виробництва електроенергії сонячними електростанціями.
Keywords: оптимізація навчання; LSTM-мережі; прогнозування сонячної генерації; баєсівський підхід; кафедра електропостачання і енергоменеджменту; learning optimization; solar generation forecasting; Bayesian approach