Спосіб виробництва вершкового крему (Патент на корисну модель № 56647) - Мельничук, Ольга Василівна; Камбулова, Юлія Вікторівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Оболкіна, Віра Іллівна; Осипенко, Уляна Сергіївна; Антонюк, Марія Миколаївна (My University, 2011)
Спосіб виробництва вершкового крему, що передбачає збивання охолоджених вершків із цукровою пудрою, який відрізняється тим, що на етапі одержання збитої маси із вершків жирністю 30-33 % додають 15-18 % гідролізованого пектинвмісного пюре, увареного до вмісту сухих речовин 40-45 % і охолодженого до температури 2-4 °С. Way of production of the creamy cream, providing beating of the cooled cream with icing sugar which differs that at a stage of obtaining the brought-down weight from cream fat content of 30-33% add 15-18% of the hydrolyzed containing peсtin puree, to the content of solids of 40-45% and cooled up to the temperature of 2-4 °C.
Keywords: вершковий крем; пектинвмісне пюре; цукрова пудра; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра технології цукру і підготовки води; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів