Пшенічна, Ганна АндріївнаБендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна2022-05-242022-05-242022Пшенічна, Г. А. Удосконалення технологій натуральних харчових барвників хлорофілового ряду / Г. А. Пшенічна, О. В. Дущак // Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства : збірник праць за підсумками XІ Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів, 12–13 травня 2022 р., м. Київ. – Київ : РВВ НУБіП України, 2022 – С. 242https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37487У роботі розглянуто створення хлорофілвмісного екстракту.Запропоновано використання листя шпинату. Цей вибір зумовлений тим, що шпинат є джерелом функціональних біологічно активних речовин і збагачені цією пігментною речовиною. The creation of chlorophyll-containing extract is considered in the work. The use of spinach leaves is offered. This choice is due to the fact that spinach is a source of functional biologically active substances and enriched with this pigment.харчові барвникихлорофілекстрактирослинна сировинахарчові продуктикафедра технології консервуванняfood dyeschlorophyllextractsvegetable raw materialsfood productsУдосконалення технологій натуральних харчових барвників хлорофілового рядуThesis