Підвищення ефективності масообміну між парою і рідиною в брагоректифікаційних установках - Булій, Юрій Володимирович; Куц, Анатолій Михайлович; Форсюк, Андрій Васильович; Чумаченко, Сергій Миколайович (My University, 2021)
Вирішення актуальної проблеми можливе шляхом використання технології циклічної ректифікації. Питанням підвищення ефективності масообміну в колонних апаратах циклічної дії присвячена велика кількість наукових праць, але широкого практичного застосування відомі способи і установки не знайшли через відсутність масообміну в паровий період, складність стабілізації гідродинамічного режиму та ін. Співробітниками НУХТ і ТОВ «ТІСЕР» запропоновано інноваційну технологію ректифікації, яка передбачає здійснення контрольованих циклів затримки і переливу рідини в ректифікаційній колоні, оснащеній провальними тарілками, за безперервної подачі в колону гріючої пари.
Keywords: контактні пристрої; домішки; етиловий спирт; ректифікація; масообмін; contact devices; rectification; mass transfer; impurities; ethyl alcohol; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки