Зміни вмісту жиру у процесі біологічного активування зерна - Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Романовська, Тетяна Іванівна (My University, 2017)
Експериментально встановлено збільшення вмісту жиру на початковому етапі пророщування зерна. Далі вміст жиру зменшується, що пов'язано з гідролітичним розщепленням. Біологічно активоване зерно, яке є джерелом природних антиоксидантів, зокрема вітаміну Е, доцільно застосовувати при виробництві оздоровчих харчових продуктів.
Keywords: зерно; пророщування; жир; вітаміни; оздоровчі продукти; проращивание; витамины; оздоровительные продукты; grain; germination; fat; vitamins; health products; кафедра технології оздоровчих продуктів; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів