Муляр, Ольга АнатоліївнаШидловська, Олена БроніславівнаІщенко, Тетяна Іванівна2014-12-042014-12-042014Муляр, О. Розробка продуктів функціонального призначення зі зниженим вмістом фенілаланіну / О. Муляр, О. Шидловська, Т. Іщенко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – Київ : НУХТ, 2014. – Ч. 3. – С. 442–444.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19045Фенілкетонурія відноситься до спадкових захворювань, пов'язаних з порушенням обміну амінокислот. Причиною хвороби служить недостатність певного ферменту, а саме фенілаланінгідроксилази, необхідної для нормального метаболізму амінокислот, з якої складається білок. Внаслідок цього відбувається значне накопичення фенілаланіну і його метаболітів в тканинах і основних біологічних рідинах хворого. Phenylketonuria refers to inherited diseases associated with metabolic acids. The cause of the disease is the lack of a certain enzyme, namely fenilalaninhidroksylazy necessary for normal metabolism of amino acids that make up proteins. As a result, there is a significant accumulation of phenylalanine and its metabolites in tissues and biological fluids basic patient.uk-UKфенілкетонуріяphenylketonuriaспадкові захворюванняhereditary diseaseамінокислотиamino acidsкафедра готельно-ресторанної справиРозробка продуктів функціонального призначення зі зниженим вмістом фенілаланінуOther