Твердофазне спектрофотометричне визначення Zr (IV) i Ti (IV) за допомогою 2-(4-сульфофенілазо)-1,8-діоксінафталін-3,6-дісульфокислоти - Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Штокало, Мирослава Йосипівна; Христіансен, Маргарита Георгіївна; Іванова, Світлана Михайлівна (My University, 2007)
Досліджено взаємодію Zr(IV) i Ti(IV) з 2-(4-сульфофенілазо)-1,8-діоксінафталін-3,6-дісульфокислотою у твердій фазі. Отримані дані використані для розробки нових методик твердофазного спектрофотомеричного визначення мікрокількостей Zr(IV) в сплаві та Ti(IV) в полі солодовому екстракті.

Complexation of Zr (IV) and Ti (IV) with 2-(4-sulphophenilazo)-1,8-dioxynaphthalene-3,6-disulphoacid in the solid-phase was studied. The results were used for the development of a new procedur for determining of Zr (IV) in the alloy and of Ti (IV) in the food product.
Keywords: визначення металів; metal definition; іммобілізовані барвники; immobilized dyes; спектрометрія; кафедра харчової хімії