Про можливості розширення аюрведичної продукції з природними рослинними джерелами - Фролова, Наталія Епінетівна; Польова, Ольга А.; Цикало, Діана Юріївна; Віноградов, Валерій Максимович; Демчук, Петро Володимирович; Біленький, Павло Сергійович (My University, 2023)
Проведені дослідження та запропоновані рецептури аюрведичних страв сприяють популяризації здорового, повноцінного способу життя відповідно до аюрведичних рекомендацій. Вони поширюють аюрведичне вчення в Україні, дозволяють розширити асортимент страв аюрведичної кулінарії в меню закладів ресторанного господарства та аюрведичних центрів, а також привертають увагу до Аюрведи — давньої науки про здоров’я тіла, розуму й способу життя. Представлені підходи підкреслюють актуальність персоналізованого харчування відповідно до індивідуальної конституції людини (доші).

The conducted research and proposed recipes for Ayurvedic dishes contribute to the popularization of a healthy, full-fledged lifestyle in accordance with Ayurvedic recommendations. They spread Ayurvedic teachings in Ukraine, allow to expand the range of Ayurvedic culinary dishes in the menus of restaurant establishments and Ayurvedic centers, and also draw attention to Ayurveda - the ancient science of health of the body, mind and lifestyle. The presented approaches emphasize the relevance of personalized nutrition in accordance with the individual human constitution (dosha).
Keywords: хумус; соус; пікулі овочеве; hummus; sauce; доша; dosha; аюрведична кулінарія; ayurvedic cooking; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції