Знаходження функцій множинної регресії при центральному композиційному плануванні експерименту - Зінченко, Тетяна Володимирівна; Бондарчук, Ю. В. (My University, 2013)
Центральне композиційне планування експерименту (ЦКП) набуло широкого застосування для оптимізації рецептур кондитерських виробів. Розрізняють два види ЦКП – ортогональне та рототабельне, які відрізняються кількість точок експерименту та їх взаємним розташуванням. Для аналізу результатів застосовують методи математичної статистики. Отримано математичні моделі множинної регресії І та ІІ порядку для двох та трьох факторів. Результати можна узагальнити на випадок довільної кількості факторів.
Keywords: рівняння регресії; три факторне моделювання; матричне рівняння; уравнение регрессии; матричное уравнение; три факторное моделирование; regression; three factorial design; matrix equation; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.