Онофрійчук, Оксана СергіївнаПольських, Марія АнатоліївнаОпалінська, Лілія ОлександрівнаКохан, Олена Олександрівна2020-02-032020-02-032019Можливості зниження калорійності помадних цукерок за рахунок використання полідекстрози/ О. С. Онофрійчук, М. А. Польських, Л. О. Опалінська, О. О. Кохан // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : тези матеріалів VIІI Міжнародної науково-технічної конференції, 5-6 листопада 2019 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 123.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30632У тезі відображені результати досліджень, присвячених удосконаленню технології неглазурованих помадних цукерок, які б мали знижену калорійність та солодкість, підвищену фізіологічну цінність, подовжений термін зберігання . Проаналізовано переваги застосування полідекстрози. Досліджено вплив різної кількості полідекстрози на процескристалізації сахарози при виробництві помадних цукерок. Встановлена можливість максимальної заміни цукру полідекстрозою без погіршення консистенції та смакових властивостей помадних цукерок.otherпомадні цукеркиполідекстрозасолодкістьхарчові волокнакалорійністьдрібнокристалічна структуракристалізаціякафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівfondant sweetspolydextrosesweetnessdietary fibercaloriesfine crystalline structurecrystallizationМожливості зниження калорійності помадних цукерок за рахунок використання полідекстрозиThesis