Можливості зниження калорійності помадних цукерок за рахунок використання полідекстрози - Дорожинська (Онофрійчук), Оксана Сергіївна; Польських, Марія Анатоліївна; Опалінська, Лілія Олександрівна; Кохан, Олена Олександрівна (My University, 2019)
У тезі відображені результати досліджень, присвячених удосконаленню технології неглазурованих помадних цукерок, які б мали знижену калорійність та солодкість, підвищену фізіологічну цінність, подовжений термін зберігання . Проаналізовано переваги застосування полідекстрози. Досліджено вплив різної кількості полідекстрози на процескристалізації сахарози при виробництві помадних цукерок. Встановлена можливість максимальної заміни цукру полідекстрозою без погіршення консистенції та смакових властивостей помадних цукерок.
Keywords: помадні цукерки; полідекстроза; солодкість; харчові волокна; калорійність; дрібнокристалічна структура; кристалізація; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; fondant sweets; polydextrose; sweetness; dietary fiber; calories; fine crystalline structure; crystallization