Методи запобігання утворенню газової пористості у структурі ювелірних сплавів на основі білого золота - Артюх, Тетяна Миколаївна (My University, 2012)
В статті розглянуто поняття газової пористості, як найбільш розповсюдженого дефекту ювелірних виробів зі сплавів білого золота. Проаналізовані причини її виникнення, а також надані рекомендації щодо попередження утворення газової пористості у сплавах білого золота на етапі виробництва ювелірних виробів. The concept of gas porosity was examined in the article as the most widespread defect jewelry with white gold alloys. The reasons of its origin have been analyzed and also the recommendations to prevent the formation of gas porosity in white gold alloys in the stage production of jewelry were given.
Keywords: біле золото; precious alloys; газова пористість; ювелірні сплави; gas porosity; white gold; кафедра експертизи харчових продуктів