Дослідження акумулювання заліза дріжджами Saccharomyces cerevisiae в різних поживних середовищах - Бондар, Ганна; Клименко, Максим Андрійович; Красінько, Вікторія Олегівна (My University, 2025)
Досліджено накопичення заліза дріжджами Saccharomyces cerevisiae у різних поживних середовищах. Виявлено, що склад середовища та форма заліза впливають на біодоступність іонів. Найвищі показники накопичення досягнуті у середовищі з мелясою, що робить його перспективним для виробництва залізозбагачених дріжджів. Iron accumulation by Saccharomyces cerevisiae yeast in various nutrient media was investigated. Medium composition and iron form affected bioavailability. The highest accumulation occurred in molasses-based medium, making it promising for iron-enriched yeast production.
Keywords: кафедра біотехнології і мікробіології; дріжджі; акумулювання заліза; біодоступність; поживне середовище; biotechnology; yeast; iron accumulation; bioavailability; nutrient medium; nutrient medium