Пасічний, Василь МиколайовичБасиста, Марина ОлександрівнаПроворова, Тетяна ІгорівнаЯрошевич, Володимир Ігорович2013-02-082013-02-082011Пат. 56646 А Україна, МПК(2011.01) А 23 L 3/005, А 23 В 4/005, А 23 В 7/005. Спосіб виробництва варено-копчених ковбас та ковбас типу салямі / Пасічний В.М., Басиста М.О. Проворна Т.І. Ярошевич В.І. ; заявник і патентовласник Нац. універ. харч. технологій. – № U201007202; заявл. 10.06.2010; опубл. 25.01.2011. Бюл. №2, 2011р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6156Розроблена спосіб виробництва варено-копчених ковбас та ковбас типу салямі, який включає підготовку м’ясної сировини з додаванням кухонної солі, нітриту натрію, фаршескладання, наповнення оболонок фаршем, осадження, теплове оброблення, який відрізняється тим, що на стадії підготовки сировини на м'ясо додатково вводять 0,2-0,8% глюко-дельта-лактону, 1-4%сухої молочної сироватки, витримують при температурі з подальшим складанням фаршу згідно з рецептурами.otherковбасаколбасаsausageнітриту натріюосадженняsodiumnitritedepositiongluco-delta-lactoneкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівСпосіб виробництва варено-копчених ковбас та ковбас типу салямі (Патент на корисну модель №56646)Other